Pijn in de bovenrug of ribben

Heb je last van je bovenrug of ribben? Dit kan erg beperkend zijn met werken en sporten. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Je pijn kan namelijk veroorzaakt worden door stijfheid elders in je lichaam. Met Manuele Therapie E.S.® wordt goed onderzocht waar je pijn vandaan komt en word je vervolgens uitgebreid behandeld. Kortom, een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de bovenrug of ribben kan jou helpen!

Vaak voorkomende bovenrug-,/ ribben blessures

  • Scoliose: een S-bocht in je wervelkolom. Vaak vanaf je geboorte aanwezig.
  • Hernia (HNP): een hernia in je bovenrug komt niet vaak voor. De pijn kan uitstralen in de bovenrug en buikregio.
  • Gebroken of gekneusde rib
  • Osteoporose
  • Artrose/ Artritis

Behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de bovenrug of ribben

Zoals je ziet kan pijn in je bovenrug of ribben verschillende oorzaken hebben. Ook kan de pijn op verschillende plekken ontstaan. Om goed uit te zoeken waar de oorzaak van je pijn zit, moet je hele lichaam goed onderzocht worden. Zo kan een overbelasting van je bovenrug veroorzaakt worden door stijfheid in je onderrug of nek. Om deze reden wordt met Manuele Therapie E.S.® niet alleen de pijnregio uitvoerig onderzocht en behandeld, maar ook de regio’s eromheen. De behandeling is zacht en er wordt niet gekraakt. Ten slotte krijg je adviezen en oefeningen mee waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kortom, heb jij pijn in je bovenrug of ribben en wil je hier van af? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de bovenrug of ribben kan voor jou uitkomst bieden.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S.®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Bovenrug en ribben. Je pijn kan zitten in de wervels of ribben zelf, of de spieren eromheen.