Pijn in de heup, lies of hamstring

Heb je pijn in je heup, lies of hamstring? Dit komt best vaak voor. Echter, het is belangrijk om te weten wat nou eigenlijk de oorzaak is van je pijn. De pijn kan immers heel lokaal rond je heup zitten in de vorm van een inklemming of slijmbeursontsteking, maar kan ook uitstralen vanuit je bekken of rug. Liespijn kan door een overbelaste spier komen, maar kan ook doortrekken vanuit je heup. Ten slotte kan pijn in je hamstring uit deze spier zelf komen, maar ook helemaal vanuit je rug. Kortom, het is belangrijk dat goed onderzocht wordt waar de oorzaak van je pijn zit, zodat gericht behandeld kan worden. Manuele Therapie E.S.® onderzoekt en behandeld uitgebreid. Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de heup, lies of hamstring is misschien wel de uitgebreide aanpak die jij nodig hebt!

Meest voorkomende heupblessures

  • Liesblessure/ verrekking: pijn binnenkant been.
  • Sporthernia: scherpe of stekende pijn in je lies met kracht zetten, hardlopen of sprinten. Minder met rust.
  • Heupinklemming (impingement): pijn in de vorm van de letter C aan de zijkant van je heup. Minder met rust. De pijn kan uitstralen naar de binnenkant van je bovenbeen en buik.
  • Slijmbeursontsteking: ontsteking van de slijmbeurs (een zakje met vloeistof op je heupkop). Doffe, zeurende pijn. De pijn kan doortrekken naar de buitenkant van je been. Vooral pijn met er op liggen.
  • Spierblessure bovenbeenspier voorkant of achterkant (hamstrings).
  • Heup artrose
  • Breuk van de heup

Manuele Therapie bij heupklachten effectiever dan oefentherapie

In februari 2004 promoveerde Dr. H. Hoeksma aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een onderzoek over artrose met twee groepen. De ene groep kreeg Manuele Therapie en de andere groep fysiotherapie met oefentherapie. Wat bleek, ruim 80 procent van de personen die door de Manueel Therapeut werd behandeld, zei dat de klachten waren verlicht. Echter, bij de groep die oefentherapie kreeg, was dit slechts 50 procent. Daarnaast bleek dat Manuele Therapie ook langer helpt dan oefentherapie. Zelfs tot zes maanden na de behandeling hadden patiënten profijt van de Manuele Therapie.
Bron: website VMT, manueeltherapeuten.nl

Behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de heup, lies of hamstring

Zoals je ziet kan pijn in je heup, lies of hamstring verschillende oorzaken hebben. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Je pijn kan namelijk veroorzaakt worden door stijfheid elders in je lichaam. Met Manuele Therapie E.S.® wordt goed onderzocht waar je pijn vandaan komt en vervolgens uitgebreid behandeld. Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn je heup, lies of hamstring kan dus een uitkomst zijn!

Kortom, heb jij pijn in je heup, lies of hamstring? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de heup, lies of hamstring kan je van jouw klachten afhelpen!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S.®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.


Anatomie heup. Meest voorkomende pijnlocaties en blessures.