Hernia operatie voorkomen

Heb jij last van een hernia (HNP) en lijkt een operatie voor jou de enige oplossing? Manuele Therapie E.S.® bij een hernia kan jou helpen en een onnodige operatie voorkomen!
Veel mensen hebben last van een hernia (HNP) of discopathie. Vaak staat de pijn in je been op de voorgrond. De rugpijn, waar je hernia zit, valt meestal wel mee. Echter, de uitstralende pijn kan zo heftig zijn dat een operatie voor jou de enige oplossing lijkt. Toch kan je een operatie voorkomen. Een behandeling Manuele therapie E.S.® bij een hernia kan helpen! Snel in Beweging is gespecialiseerd in het behandelen van hernia klachten. Er zijn al veel cliënten met een hernia succesvol geholpen zonder dat een operatie nodig was. Dit wil jij toch ook?

Wat cliënten zeggen:

Joline is een kundig en prettige zorgverlener. Ze heeft mij heel goed en zorgvuldig geholpen bij het verlichten van mijn herniaklachten. Ik kan iedereen een behandeling bij Joline aanraden.  (sept 2021, Zorgkaartnederland).

Ik had een hernia op niveau l5 s1. De neuroloog vond dat ik geopereerd moest worden. Ik zelf wilde dat absoluut niet. Via via kwam ik in deze praktijk terecht die bekend is met het behandelen van hernia’s. Ik ben zeer tevreden over de behandelingen en sinds 2 weken ben ik klachten vrij dankzij deze ervaren therapeut. (november 2020, Zorgkaartnederland).

Ik heb heel veel gehad aan de behandelingen bij Joline. Ik had last van uitstralingspijn door een hernia. Zij heeft in 3 of 4 sessies ervoor gezorgd dat de pijn weg ging en nu maanden later nog altijd weg is. Ik snap nog steeds niet hoe het kan! Joline is een zeer kundige therapeute en superaardig. Ook was het fijn om met haar te praten; tijdens de sessies had zij tips voor mij om beter te functioneren als een geheel. Top!  (mei 2020, Google review).

Zeer fijne therapeut! Na velen therapeuten gezien te hebben, heeft Joline eindelijk de oorzaak van mijn rugpijn gevonden! Andere therapeuten keken niet veel verder dan mijn rug, terwijl een oude blessure in mijn enkel de pijn veroorzaakte en in stand hield. Erg blij dat ik Joline ‘ontdekt’ heb! (juni 2018, zorgkaartnederland).

Zeer tevreden over Joline als therapeut! Ze neemt echt de tijd voor je. Zo uitgebreid hebben ze bij mij nog nooit nagevraagd in het eerste gesprek. Ook het onderzoek is veel uitgebreider dan bij voorgaande therapeuten, je hele lichaam wordt gecheckt ipv alleen waar je pijn hebt. Er is dan ook eindelijk ontdekt waar de klachten, waar ik al jaren mee loop, vandaan komen. Hier ben ik zo blij mee, had ik maar eerder van haar gehoord…. (okt 2017 zorgkaartnederland.nl).

De oorzaak van een hernia

Als er sprake is van uitstralende pijn in bijvoorbeeld je armen of benen, kan dit veroorzaakt worden door je een uitstulping van je tussenwervelschijf die tegen je zenuw aandrukt. Dit wordt discopathie of een hernia (HNP) genoemd. Je tussenwervelschijf verplaatst natuurlijk niet uit zichzelf. Het lijkt vaak alsof die laatste bukbeweging of gekke draai je hernia heeft veroorzaakt. Echter, vaak zit het al een tijdje niet lekker in je rug en was dit de druppel die de emmer deed overlopen. Vaak ligt de oorzaak van je hernia in het feit dat je gedurende een langere periode je rug anders hebt belast dan het gewend is.

Het draait om het draaipunt

Doordat je rug langere tijd anders wordt belast, veranderd het draaipunt van je ruggenwervel en kan deze tegen je zenuw aandrukken. Als dit een beenzenuw is voel je de pijn in je been en soms helemaal in je voet.

Hernia plek met uitstralingsgebied

  • Nek: uitstraling naar je arm (en hand)
  • Bovenrug: (vaak laag in de bovenrug): uitstraling naar je buik
  • Onderrug: uitstraling naar je been (en voet)

Normale aanpak bij een hernia: fysiotherapie (en operatie)

Vrijwel alle huisartsen en artsen verwijzen bij een hernia naar een oefentherapeut of fysiotherapeut. Bij zowel oefentherapie als fysiotherapie ligt de focus op adviezen en oefeningen, je lichaam wordt vaak niet of nauwelijks aangeraakt. Indien dit niet (voldoende) werkt, word je vaak doorverwezen naar het ziekenhuis. Hier kan worden besloten om je te opereren of ze adviseren nog even verder te gaan met oefenen.

Behandeling Manuele Therapie E.S.® bij een hernia

Met Manuele Therapie E.S.® wordt door middel van een aantal testen uitgezocht waar het draaipunt van je wervel hoort te liggen. Vervolgens worden je wervels rustig bewogen met als doel het draaipunt in je wervel weer te herstellen. Door niet alleen je pijnlijke wervel te behandelen, maar ook je omliggende gewrichten, kan het gebied tot rust komen en je pijn verminderen of zelfs verdwijnen. De behandeling is zacht, er wordt uitsluitend niet gekraakt!

Aanpak Snel in Beweging: fysiotherapie mét Manuele Therapie E.S.®

Manuele Therapie E.S.® is een ‘hands on’ behandeling. De nadruk ligt juist op het aanraken van je lichaam. Alleen op deze manier kunnen je wervels ingestuurd worden zodat ze weer soepel kunnen bewegen. Als je lichaam te stijf en pijnlijk is lukt het vaak niet goed om oefeningen te doen. Vaak verergerd dit zelfs de pijn. Joline Snel is zowel Fysiotherapeut als Manueel Therapeut. Hierdoor kan ze adviezen en oefeningen vanuit de Fysiotherapie, combineren met de ‘hands on’ behandeling van Manuele Therapie E.S.®. Dit blijkt een gouden combinatie voor jou als cliënt, want ze heeft al velen pijnvrij gekregen zonder dat een operatie nodig was!

MRI van een hernia behandeld met Manuele Therapie E.S.®

Hieronder is een MRI te zien van iemand die een hernia had. Hij is behandeld met Manuele therapie E.S.® en een jaar later is er opnieuw een MRI gemaakt. De hernia was zonder operatie verdwenen.

Een hernia op de foto links. Op de rechter foto dezelfde wervelkolom een jaar later. De hernia is zonder operatie verdwenen. Bron: http://www.pvmt.nl/voorlichting/manuele-therapie-e-s

Kortom, wil jij ook een operatie uitstellen of zelfs voorkomen? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij een hernia kan helpen voor jou!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S. ®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.