Manuele therapie E.S.® bij een hernia, kan een operatie voorkomen.

Veel mensen hebben last van een hernia of discopathie (rugklachten met pijn naar de benen), sommigen hebben zodanig last dat een operatie de enige oplossing lijkt. Toch kan een operatie uitgesteld worden, door het toepassen van Manuele therapie E.S®.

Wat is de oorzaak:
Als er sprake is van pijn vanuit de rug naar de benen, kan dit veroorzaakt worden door een tussenwervelschijf die tegen de zenuw aandrukt. Dit wordt discopathie of een hernia genoemd. Deze tussenwervelschijf verplaatst natuurlijk niet uit zichzelf. Dit wordt veroorzaakt doordat de wervel is gaan bewegen om een ander draaipunt doordat iemand de rug net anders belast dan voorheen. Bijvoorbeeld door verandering van werk waarbij men meer zit.

Manuele therapie E.S.®:
Met de techniek van Manuele therapie E.S.® wordt door middel van een aantal testen uitgezocht waar het draaipunt van de wervel hoort te liggen. Vervolgens wordt de rug rustig bewogen waarbij men tracht het draaipunt in de wervel weer te herstellen. Door niet alleen de pijnlijke wervel te behandelen, maar ook de omliggende gewrichten, kan het gebied tot rust worden gebracht en de pijn verminderen of zelfs verdwijnen. Er wordt niet gekraakt! Doordat het hele lichaam wordt behandeld, is het resultaat vaak beter dan een lokale behandeling.

Manuele therapie E.S.® versus andere behandelingen:
Uit eigen ervaring weet ik dat de huidige behandeling voor een hernia vooral bestaat uit het doen van oefeningen. Als dit niet voldoende helpt kan er besloten worden om te opereren. Echter, door oefeningen te combineren met een ‘hands on’ behandeling kan vaak veel betere resultaten bereikt worden.

Klik hier voor meer informatie over Manuele therapie E.S.®.

Hieronder is een MRI te zien van iemand die een hernia had. Hij is behandeld met Manuele therapie E.S.® en een jaar later is er opnieuw een MRI gemaakt. De hernia was zonder operatie verdwenen.

Manual therapy for a hernia can work!

Wil jij ook een operatie uitstellen of zelfs vermijden? Neem contact met mij op voor een gratis adviesgesprek!

Een hernia op de foto links. Op de rechter foto dezelfde wervelkolom een jaar later. De hernia is zonder operatie verdwenen. Bron: http://www.pvmt.nl/voorlichting/manuele-therapie-e-s