Reset van het lichaam

Herken je dat? Je blijft naar een therapeut gaan zonder veel effect. Je pijnplek wordt behandeld, maar je hebt het idee dat er meer speelt. Je klachten worden minder, maar gaan niet écht weg. Grote kans dat de oorzaak van je pijn nog niet gevonden is. De total body behandeling bij Snel in Beweging, met Manuele Therapie van der Bijl/ E.S.®, zorgt voor een reset van je lichaam!

Manuele Therapie van der Bijl/ E.S.®  is een zachte, pijnvrije vorm van Manuele Therapie die alle gewrichten in je lichaam weer goed laat bewegen. E.S. staat voor ‘EggShell’, de behandeling is zo zacht dat een eierschaal nog niet zou breken. Er wordt dus niet gekraakt. Je kunt het zien als een ‘reset’, waarna je spieren, pezen en zenuwen weer normaal kunnen werken.

Holistische totaal aanpak

Om echt goed te kunnen herstellen van je pijnklachten, is het vaak noodzakelijk om het probleem holistisch te benaderen. Bij pijn die niet over gaat, ligt de oorzaak niet op één plek.
– Door kleine verstoringen, zoals een val of oude blessure, zorgen voor compensaties ergens anders in je lichaam. Op een gegeven moment kan je lichaam niet meer compenseren en ontstaan er klachten in de compensatie regio’s.
– Er kunnen ook niet lichamelijke factoren mee spelen, waardoor het herstel stagneert.
Ik kijk naar het totaalplaatje waardoor je veel meer kans hebt om echt te herstellen.

Intensieve behandeling

Door de intensieve behandeling van één uur wordt je lichaam flink aan het werk gezet om te herstellen. Je lichaam heeft tijd nodig om op de behandeling te reageren. Na de behandeling kan je dan ook erg moe zijn, of spierpijn hebben. Binnen 3-5 behandelingen zullen de klachten al sterk verminderd zijn, of zelfs verholpen. Tussen de afspraken zit ongeveer 2 weken omdat de behandeling intensief is voor het lichaam. Als er na 3 behandelingen geen effect is, kijken we samen naar een alternatief.

Duurzaam en preventief

De behandeling werkt preventief: in de toekomst zul je minder snel last krijgen van blessures omdat het lichaam meer in balans is. De behandeling is dus goed als ‘onderhoud’.

Verschil met andere therapieën.

Ben je benieuwd naar het verschil? Lees hier meer.

(Top)sporters

Met deze therapie kan je sneller en effectiever je blessures aanpakken, waardoor de kans kleiner is dat ze terugkomen. Door het soepeler maken van gewrichten, komen overbelaste pezen, banden en spieren, tot rust. De doorbloeding verbetert en de overbelaste gebieden in jouw lichaam kunnen herstellen. Kortom, ben jij (top)sporter en heb je klachten? Tijd voor een total body behandeling.

APK voor je lichaam

Ben jij een (fanatieke) sporter met terugkerende blessures en/of wil je gewoon blessures preventief voorkomen? Plan dan een (eenmalige) Total-body check/ APK-keuring van je lichaam. Jouw gewrichten en spieren worden uitgebreid onderzocht, om zwakke plekken tijdig te signaleren. Vervolgens worden er adviezen en oefeningen gegeven en daar waar nodig gelijk behandeld. Waarom wel jaarlijks een APK voor je auto, maar niet voor je lijf? Lees hier meer over de body APK.

Samenwerking

De behandeling kan gecombineerd worden met andere therapieën. Zeer regelmatig werk ik samen met een andere discipline, bijvoorbeeld een podotherapeut of oefentherapeut.

Geschikt voor jou?

Heb je al lange tijd één of meerdere blessures? Heb je al meerdere therapeuten gezien en ben je nog steeds niet klachtenvrij? Ben je bereid te investeren in je lichaam? Dan is het tijd voor de total body behandeling bij Snel in Beweging.

Vergoeding (let op!)

De behandeling wordt vaak gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Dit is anders dan bij Fysiotherapie of ‘gewone Manuele Therapie’. Indien je alleen een Basis zorgverzekering hebt, dien je het gehele bedrag zelf te betalen. Klik hier voor meer informatie.