Manuele Therapie E.S. is dé perfecte behandeling tijdens en na de zwangerschap. Het is een zachte Total body aanpak en is geheel veilig voor moeder en kind!

Verschil Manuele Therapie E.S. en ‘gewone Manuele Therapie’

Er zijn twee soorten Manuele Therapie. Manuele Therapie E.S. en ‘gewone Manuele Therapie’. Ook al verschilt de naam niet veel, de behandeling verschilt enorm. Bij Manuele Therapie E.S. wordt er niet gekraakt, is de behandeling een stuk uitgebreider en duurt 60 i.p.v. 30 min. Het enige nadeel is dat Manuele Therapie E.S. niet volledig vergoed wordt uit het aanvullende pakket, vaak wordt de helft van de behandeling vergoed. Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

Mijn eigen ervaring

Na 2 zwangerschappen heb ik ondertussen veel ervaring opgedaan in de zorg rondom zwangerschap. Omdat ik deze zorg erg tekort vond schieten op een aantal vlakken, ben ik mij gaan specialiseren in alles rondom zwangerschap en de pasgeboren baby. Met als doel om andere moeders een veel fijnere zwangerschap te kunnen bieden.

Wat ik en heb gemist tijdens mijn 2 zwangerschappen en wat anderen missen:
– Doorverwijzing naar een therapeut gespecialiseerd in zwangerschap, Fysiotherapie is te algemeen.
– Advies voor Manuele Therapie bij pijnklachten tijdens de zwangerschap. De meeste therapeuten raken je niet aan tijdens de zwangerschap en geven vooral oefeningen en adviezen.
– Praktische adviezen over zwaarder wordende activiteiten zoals tillen, huishouden, wandelen, sporten.
– Informatie over het gebruik van bv. bekkenbanden/tape/kussens in bed.
– Adviezen en tips over je vitaliteit: voeding, beweging, slaap etc.
– Lichamelijke nazorg na de bevalling.
– Nazorg na een zwaardere bevalling met complicaties.
– Adviezen bij een diastase tijdens en na de zwangerschap.
– Nazorg na een keizersnede.
– Informatie over het bestaan van kinder/baby Manuele Therapie bij o.a. huilbaby`s, reflux, voorkeurshoudingen.
– Informatie over hoe de partner steun kan bieden.
– Advies over oefeningen na de bevalling en wanneer je weer kan weer sporten, werken etc.

Kinderwens?

Heb je een kinderwens? Wist je dat je daar stiekem zelf best veel invloed op hebt? De meesten ‘beginnen’ gewoon en als het na 1 jaar niet lukt, gaan ze naar de huisarts. Deze test of ‘alles het doet’ bij jou en je partner en je mag weer verder met proberen. Toch is er heel veel wat je zelf kan doen. Er komt namelijk veel kijken bij het zwanger worden. Bij Snel in Beweging doen we een total body check hoe je lichaam er voor staat. We gaan echt naar het totaalplaatje kijken. Hoe soepel is je buik en rug? Hoe ontspannen ben je? Hoe is je voeding? Dit speelt allemaal mee in de kans op zwanger worden.

Manuele Therapie tijdens de zwangerschap

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Nu wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje zorgen. Bij Snel in Beweging kijken we naar het totaalplaatje en krijg je de steun, adviezen en behandeling die jij nodig hebt. Pijn in je bekken of rug? Hier kunnen we vaak iets mee.

Manuele Therapie na de zwangerschap

De 9 maanden zitten er op en je bent moeder, gefeliciteerd! Maar, de wekelijkse afspraken met de Verloskundige en de intensieve Kraamzorg zitten er helaas ook op. Je hebt allerlei vragen, je hebt pijnklachten, misschien wel een litteken van de keizersnede of een onnodig dikke buik van de diastase. Word je weer de oude, wanneer mag je weer iets tillen, laat staan sporten? Je staat er niet alleen voor, neem gerust contact op!

Diastase?

Een diastase tijdens de zwangerschap is heel normaal, je rechte buikspieren maken plaats voor je dikker wordende buik. Maar na de bevalling wil je natuurlijk wel dat deze kleine opening weer verdwijnt zodat je niet een ‘zwanger buikje’ houdt. Veel zwangeren weten niet van het bestaan van de diastase, laat staan hoe ze een blijvende diastase zo goed mogelijk kunnen voorkomen. Laat je diastase checken en krijg advies!

Keizersnede?

Heb je een keizersnede gehad? Dan is de nazorg net wat anders. Je hebt een litteken en je wilt natuurlijk dat deze zo mooi mogelijk zal herstellen. Niet alleen cosmetisch, maar het litteken kan ook zorgen voor pijn in je buik of rugregio. Van steeds meer vrouwen hoor ik dat er zelfs op de ‘keizersnede controle afspraak’ in het ziekenhuis na 6 weken, niet eens naar het litteken gekeken wordt. De buik hoeft niet bloot en er wordt alleen gepraat. Dit frustreert mij enorm! Herken jij dit? Kom gerust langs, dan kijk ik ernaar en weet je beter hoe je ervoor staat.

Manuele Therapie voor je baby (huilbaby, reflux, voorkeurshouding)

Sinds bijna 20 jaar bestaat binnen Manuele Therapie de specialisatie Kinder Manuele Therapie. Deze therapie richt zich vooral de leeftijd 0-1 jaar. Het is een uiterst veilige en zachte behandelvorm zonder risico`s. Meestal zijn 2-3 behandelingen voldoende en er wordt nauw samengewerkt met het een Kinderfysiotherapeut.

Wanneer naar de Kinder Manueel Therapeut? Bij één of meerdere symptomen:
– Een duidelijke voorkeurshouding van het hoofdje.
– Voortdurende onrust.
– Een afwijkende stand van het hoofd.
– Je kind overstrekt veel.
– Je kind huilt veel en slaapt slecht.
– Reflux.
– Een afplatting van de (achterzijde) van de schedel.
– Het hele ruggetje is dikwijls scheef (scoliose).

Zie voor meer informatie de website van de vereniging Kinder Manuele Therapie EWMM. Klik hier. Na de nascholing in oktober 2024 ben ik gecertificeerd lid van de vereniging en zal ik op de website vermeld staan.

Boven: Diastase van de buikspieren.
Links: EWMM Vereniging voor Kinder Manuele Therapie