Manuele Therapie E.S.® bij kniepijn

Heb je last van pijn in of rondom je knie? Dan is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Deze pijn kan namelijk veroorzaakt worden door stijfheid elders in je lichaam. Met Manuele Therapie E.S.® wordt goed onderzocht waar je pijn vandaan komt en vervolgens uitgebreid behandeld. Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij kniepijn kan dus een uitkomst zijn!

Wat cliënten zeggen:

Ik heb al menig fysiotherapeut gezien maar Joline is de eerste die verder kijkt dan alleen mijn knie. Zo behandelt zij nu ook mijn heup en enkel omdat die bijdragen aan het probleem. Ik heb er na jaren eindelijk weer vertrouwen in dat ik minder last ga hebben! (2018 Google review).

Ik ben erg dankbaar dat mijn huisarts mij naar Joline heeft verwezen! Ik loop al jaren met kniepijn (artrose). Een nieuwe knie leek de enige oplossing. Na 5 behandelingen Manuele Therapie kan ik een uur wandelen zonder pijn (voorheen 10min) en kan ik weer tennissen en traplopen met zeker 70% minder pijn! Ook kraakt mijn knie minder. Dankzij Joline is het mogelijk om een operatie nog even uit te stellen! Ik zou iedereen haar als therapeut aanraden! (2018 Google review).

Vaak voorkomende soorten kniepijn

  • Slijmbeursontsteking (Pes anserinus bursitis): pijn binnenkant van de knie, gevoelig voor aanraking of druk, eventueel zwelling.
  • Jumpersknee: pijn aan de pees net onder je knieschijf.
  • Runnersknee: pijn aan de zijkant van je knie.
  • Patellofemoraal pijn syndroom (PFPS): pijn achter je knieschijf.
  • Gescheurde meniscus: minder stabiel, slotklachten, beperkt in buigen.
  • Gescheurde kruisband: direct hevige pijn met knap/knoep.
  • Artrose of Artritis.

Manuele Therapie E.S.® bij kniepijn

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten kniepijn. Of je jouw blessure nou wel of niet in het lijstje zag staan, het blijft belangrijk om te onderzoeken hoe jouw pijn is ontstaan. Zo kan een stijve enkel of heup een hogere belasting geven op je knie. Hierdoor kan er een blessure in je knie ontstaan. Om deze reden wordt met Manuele Therapie E.S.® niet alleen de regio van je knie uitvoerig onderzocht en behandeld, maar ook de regio’s eromheen. De behandeling is zacht en er wordt niet gekraakt. Ten slotte krijg je adviezen en oefeningen mee waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kortom, heb jij pijn in of rondom je knie? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij kniepijn kan helpen voor jou!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S.®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Anatomie van de knie met de pijnlocaties.