Bij Praktijk Snel in Beweging ligt de focus op Manuele Therapie E.S.®. De behandeling kan gecombineerd worden met een losse behandeling van de volgende therapieën:

(Sport) Fysiotherapie

De behandeling kan bestaan uit:

  • (Sport) massage technieken
  • Verbeteren van spierkracht/stabiliteit
  • Houdingsinstructies
  • Sport specifieke training
  • Taping
  • Dry needling
  • Coaching en leefstijladviezen

Oedeemtherapie en kousen

Heb je last van vermoeide en onrustige benen, spataderen of dikke enkels? Misschien is er dan sprake van vochtophoping in het lichaam. Oedeemtherapie, eventueel in combinatie met steunkousen, kan een oplossing zijn.

Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van (abnormale) ophoping van vocht (oedeem) in het lichaam. Door middel van zachte massagetechnieken, zwachtelen en oefeningen wordt de afvoer van het vocht gestimuleerd. Om het effect te behouden kan het nodig zijn om steunkousen aan te meten.


Bekkentherapie

Rondom zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verweken de banden die de botdelen van het bekken bij elkaar houden. Als deze banden te zwaar belast worden kan dit pijn rond de bekkengewrichten geven die weken of soms wel jaren aan kan houden. Als het bekken nog lang na de zwangerschap snel uit balans raakt, wordt ook wel gesproken van bekkeninstabiliteit.

De behandeling bestaat uit een huiswerkprogramma met oefeningen om de spierpatronen en gewrichtsbewegingen goed uit te balanceren. Dit wordt aangevuld met houdings- en bewegingsadviezen voor dagelijkse activiteiten.

Bij pijn rond het bekken/ lage rug

Bekkentherapie is ook effectief gebleken bij pijn in de bekken-, onderrug-, en liesregio. Door specifieke oefeningen en adviezen hebben veel mensen baat bij deze behandeling. De behandeling kan gecombineerd worden met massage, dry needling of manuele therapie om een nog beter behandelresultaat te krijgen.


Dry needling

Dry needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje in de spierknoop (triggerpoint) geprikt wordt. Zo’n spierknoop of triggerpoint is een zeer plaatselijke verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van pijn in dezelfde of een andere regio. Een spierknoop in je schouder kan bijvoorbeeld uitstralende pijn veroorzaken in je hoofd of in je arm. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd, spreekt men van dry needling. Als de triggerpoint wordt geraakt kan er een lokale ‘twitch’ ontstaan. De spier spant dan even kort aan.

Deze vorm van therapie is een beetje pijnlijk maar is over het algemeen veel sneller effectief dan massage. Vaak voel je direct na de behandeling al een vermindering van pijnklachten of een vrijer gevoel van bewegen. Wel kan het behandelde gebied nog wat beurs voelen na de behandeling, dit voelt als spierpijn en trekt meestal na één tot twee dagen weg.


(Sport) Massage

Tijdens de behandeling kunnen er diverse vormen van massage toegepast worden:
– Sportmassage: hardere technieken.
– Ontspanningsmassage: zachtere technieken.
– Bindweefselmassage: massage van de diverse bindweefsellagen/ fascia van de huid.
– Triggerpointmassage: diepe massage van de spierknopen.


Taping

Medical tape is een huidvriendelijke, zeer rekbare tape in verschillende kleuren. De tape wordt vaak bij sporters gezien maar kan voor iedereen uitkomst bieden. Met deze tape kan men de spanning in de spieren verhogen of juist verlagen, gewrichten stabiliseren, vocht afvoeren en pijn in een bepaalde regio verminderen.


Second opinion

Ben je onder behandeling en lijken je klachten niet of nauwelijks te verbeteren? Dan kan je overwegen om een vrijblijvende afspraak in te plannen om de klachten opnieuw en op een andere manier te laten beoordelen. Door de unieke kijk op het lichaam als één geheel, bestaat er een grote kans dat ik wellicht wel de oorzaak van de klacht kan ontdekken, zodat je weer volledig kan herstellen.


Coaching

Om een optimaal resultaat te behalen, kan er tijdens de behandeling gebruik gemaakt worden van coaching op het gebied van sport, voeding of body&mind.