Herken je dat? Je blijft maar naar de therapeut gaan zonder veel effect. Grote kans dat de oorzaak van jouw pijn niet gevonden is. 

Reset van het lichaam

Manuele Therapie E.S.®  is een zachte vorm van manuele therapie die alle gewrichten weer goed laat bewegen. Je kunt het zien als een `reset`, waarna spieren, pezen en zenuwen weer normaal kunnen werken. 

Totaalaanpak

Om echt goed te kunnen herstellen van pijnklachten, is het van belang dat alle gewrichten in het lichaam goed functioneren. Bij pijn of stijfheid ligt de oorzaak vaak in meerdere gewrichten. Kleine verstoringen, zoals een val of oude blessure, zorgen voor compensaties ergens anders in het lichaam. De spanning in de ene spier wordt bijvoorbeeld wat verhoogd en een ander gewricht wordt wat stijver. Op een gegeven moment kan het lichaam niet meer compenseren en ontstaan er klachten in de compensatieregio`s.

Korte behandelperiode

Door de intensieve behandeling van 1 uur heeft het lichaam de tijd nodig om op de behandeling te reageren. De volgende behandeling wordt dan ook pas na 1,5 tot 2 weken ingepland. Binnen 3-6 behandelingen moeten de klachten al sterk verminderd zijn, of zelfs verholpen.

Samenwerking

Soms kan er een aanvullende behandeling nodig zijn, met bijvoorbeeld fysiotherapie, oefeningen of Dry Needling. Ook kan het nodig zijn om samen te werken met een andere therapeut.

Duurzaam en preventief

De behandeling werkt preventief: in de toekomst zullen blessures minder snel optreden omdat het lichaam meer in balans is. Deze vorm van therapie wordt dan ook vaak gebruikt als `onderhoud`.

(Top)Sporters en Manuele Therapie ES ®

Als sporter ben je zuinig op je lichaam. Des te vervelender is het als je lichaam je in de steek laat, of als een oude blessure steeds terugkomt. Met Manuele Therapie E.S.® kan je sneller en effectiever je blessures aanpakken, waardoor de kans kleiner is dat ze terugkomen. Door het verbeteren van de manier waarop een gewricht beweegt, komen overbelastende pezen, banden en spieren, tot rust, waardoor ze beter kunnen herstellen. Ook zorgt deze behandelvorm ervoor dat spieren efficiënter gebruikt worden, waardoor je sportprestaties kunnen verbeteren.

Wanneer Manuele Therapie ES ®?

Samen met jou bepalen we of er gekozen wordt voor een behandeling Manuele Therapie E.S.®. Zeker als je al langdurig klachten hebt, en op meerdere locaties, is deze totaalbehandeling van 1 uur zeer aan te raden. Neem gerust contact met mij op, als je twijfelt of deze behandelvorm wat voor jou is.

Vergoeding

De behandeling wordt vergoed uit de aanvullende verzekering onder het kopje `Beweegzorg`. De hoogte van de vergoeding is bij elke verzekering anders. Voor meer informatie hierover, zie de website van de vereniging: Manuele Therapie E.S.® vergoeding.