Reset van het lichaam

Herken je dat? Je blijft maar naar een therapeut gaan zonder veel effect. Grote kans dat de oorzaak van jouw pijn nog niet gevonden is. Manuele Therapie van der Bijl/ E.S.® dé total body behandeling!

Manuele Therapie van der Bijl/ E.S.®  is een zachte, pijnvrije vorm van Manuele Therapie die alle gewrichten in je lichaam weer goed laat bewegen. E.S. staat voor ‘EggShell’, de behandeling is zo zacht dat een eierschaal nog niet zou breken. Er wordt dus niet gekraakt. Je kunt het zien als een ‘reset’, waarna je spieren, pezen en zenuwen weer normaal kunnen werken.

Totaalaanpak

Om echt goed te kunnen herstellen van je pijnklachten, is het van belang dat alle gewrichten in je lichaam goed functioneren. Bij pijn die niet over gaat ligt de oorzaak vaak in meerdere gewrichten. Kleine verstoringen, zoals een val of oude blessure, zorgen voor compensaties ergens anders in je lichaam. Op een gegeven moment kan je lichaam niet meer compenseren en ontstaan er klachten in de compensatieregio’s. Tijd voor Manuele Therapie E.S.® dé total body behandeling.

Intensieve behandeling

Door de intensieve behandeling van één uur wordt je lichaam flink aan het werk gezet om te herstellen. Je lichaam heeft tijd nodig om op de behandeling te reageren. Na de behandeling kan je dan ook erg moe zijn, of spierpijn hebben. Binnen 3-5 behandelingen zullen de klachten al sterk verminderd zijn, of zelfs verholpen. Als er na 3 behandelingen geen effect is, wordt de behandeling gestopt en kijken we samen naar een alternatief.

Duurzaam en preventief

De behandeling werkt preventief: in de toekomst zul je minder snel last krijgen van blessures omdat het lichaam meer in balans is. De behandeling is dus goed als ‘onderhoud’.

Verschil Manuele Therapie E.S.® en ‘gewone Manuele Therapie’, Fysiotherapie, Chiropractie en Osteopathie.

Ben je benieuwd naar het verschil? Lees hier meer.

(Top)sporters en Manuele Therapie E.S. ®

Met Manuele Therapie E.S.® kan je sneller en effectiever je blessures aanpakken, waardoor de kans kleiner is dat ze terugkomen. Door het soepeler maken van gewrichten, komen overbelaste pezen, banden en spieren, tot rust. De doorbloeding verbetert en de overbelaste gebieden in jouw lichaam kunnen herstellen. Kortom, ben jij (top)sporter en heb je klachten? Tijd voor Manuele Therapie E.S.® dé total body behandeling.

Samenwerking

De behandeling kan gecombineerd worden met andere therapieën. Indien nodig werk ik samen met een andere discipline, bijvoorbeeld een podotherapeut of oefentherapeut. Ook kan het zijn dat er binnen de praktijk een losse behandeling wordt ingepland. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld massage, taping of dry needling.

Wanneer Manuele Therapie E.S.®

Heb je al lange tijd één of meerdere blessures? Heb je al meerdere therapeuten gezien en ben je nog steeds niet klachtenvrij? Ben je bereid te investeren in je lichaam? Dan is het tijd voor Manuele Therapie E.S.® dé total body behandeling.

Vergoeding

Er zijn twee soorten Manuele Therapie. ‘Gewone’ Manuele Therapie en Manuele Therapie E.S.®.

‘Gewone’ Manuele Therapie duurt 15-30 minuten en wordt meestal 9 keer vergoed uit je aanvullende verzekering. De vergoeding komt vaak uit je Fysiotherapie pakket. De therapeut krijgt een hoger tarief van jouw verzekering en jij als verzekerde betaalt niets.

Manuele Therapie E.S.® wordt vaak maar gedeeltelijk vergoed vanuit je aanvullende verzekering. De vergoeding komt soms uit het pakket ‘Fysiotherapie’, soms uit ‘Beweegzorg’ en soms uit ‘Alternatieve zorg’. Dit verschilt per verzekering. De E.S. maakt dus het verschil voor de vergoeding.

Helaas verplichten verzekeringen Manueel Therapeuten om te kiezen tussen de twee soorten Manuele Therapie. Snel in Beweging kiest bewust voor Manuele Therapie E.S.® vanwege de grotere kans op blijvend resultaat.

De hoogte van de vergoeding is bij elke verzekering anders. Voor meer informatie hierover, zie de website van de vereniging: Vergoeding Manuele Therapie E.S. 2021.