Herken je dat? Je blijft maar naar de therapeut gaan zonder veel effect. Grote kans dat de oorzaak van jouw pijn niet gevonden is. 

Reset van het lichaam

Manuele Therapie E.S.®  is een zachte, pijnvrije vorm van Manuele Therapie die alle gewrichten weer goed laat bewegen. Je kunt het zien als een ‘reset’, waarna spieren, pezen en zenuwen weer normaal kunnen werken. Anders dan ‘gewone’ Manuele Therapie wordt er niet gekraakt.

Totaalaanpak

Om echt goed te kunnen herstellen van pijnklachten, is het van belang dat alle gewrichten in het lichaam goed functioneren. Bij pijn die niet overgaat ligt de oorzaak vaak in meerdere gewrichten. Kleine verstoringen, zoals een val of oude blessure, zorgen voor compensaties ergens anders in het lichaam. De spanning in de ene spier wordt bijvoorbeeld wat verhoogd en een ander gewricht wordt wat stijver. Op een gegeven moment kan het lichaam niet meer compenseren en ontstaan er klachten in de compensatieregio’s.

Intensieve behandeling

Door de intensieve behandeling van één uur wordt het lichaam flink aan het werk gezet om te herstellen. Het heeft dan ook tijd nodig om op de behandeling te reageren. Je kunt erg moe zijn na de behandeling of spierpijn hebben. Het is goed om hier aan toe te geven en in de 3 dagen na de behandeling geen zware activiteiten te ondernemen. De volgende behandeling wordt dan ook pas na 1,5 tot 2 weken ingepland. Binnen 3-5 behandelingen moeten de klachten al sterk verminderd zijn, of zelfs verholpen. Als er na 3 behandelingen geen effect is, wordt de behandeling gestopt en kijken we samen naar een alternatief.

Samenwerking

De behandeling kan gecombineerd worden met andere therapieën. Tijdens de intake wordt besproken welke therapie het beste past. Indien nodig wordt er samengewerkt met een andere discipline of wordt er binnen de praktijk een losse behandeling ingepland, waarbij de nadruk ligt op bijvoorbeeld oefeningen, massage, Dry Needling, taping en houdingsadviezen.

Duurzaam en preventief

De behandeling werkt preventief: in de toekomst zullen blessures minder snel optreden omdat het lichaam meer in balans is. Deze vorm van therapie wordt dan ook vaak gebruikt als ‘onderhoud’.

(Top)Sporters en Manuele Therapie E.S. ®

Als sporter ben je zuinig op je lichaam. Des te vervelender is het als je lichaam je in de steek laat, of als een oude blessure steeds terugkomt. Met Manuele Therapie E.S.® kan je sneller en effectiever je blessures aanpakken, waardoor de kans kleiner is dat ze terugkomen. Door het verbeteren van de manier waarop een gewricht beweegt, komen overbelastende pezen, banden en spieren, tot rust, waardoor ze beter kunnen herstellen. Ook zorgt deze behandelvorm ervoor dat spieren efficiënter gebruikt worden, waardoor je sportprestaties kunnen verbeteren.

Wanneer Manuele Therapie E.S.®?

Samen met jou bepalen we of er gekozen wordt voor een behandeling Manuele Therapie E.S.®. Als je al langdurig klachten hebt (>2mnd.), en op meerdere locaties, is deze totaalbehandeling van één uur zeer aan te raden. Op de hoofdpagina staat een lijstje met klachten die ik veel behandel. Neem gerust contact met mij op, als je twijfelt of deze behandelvorm wat voor jou is.

Vergoeding

Deze vorm van Manuele Therapie wordt geheel of deels vergoed uit de aanvullende verzekering (Beweegzorg of Alternatief) en is anders dan de ‘gewone’ Manuele Therapie (15-30min, max. 9x vergoed uit het aanvullende pakket). Als therapeut mag je maar één vorm van Manuele Therapie toepassen. Bij Snel in Beweging is er bewust gekozen voor Manuele Therapie E.S.® vanwege de grotere kans op blijven resultaat.

De hoogte van de vergoeding is bij elke verzekering anders. Voor meer informatie hierover, zie de website van de vereniging: Manuele Therapie E.S.® vergoeding.