Wat is Fibromyalgie/ Fascia pijn

Ongeveer 2 procent van Nederland heeft Fibromyalgie. Letterlijk betekend Fibromyalgie pijn in bindweefsel (fascia) en spieren. De pijn komt voor op vaste plekken in je lichaam, in de vorm van pijnlijke spierknopen. Spierknopen zijn ophopingen van afvalstoffen in je spieren. Normaal ontstaan deze bij oververmoeide spieren, maar bij Fibromyalgie ontstaan deze zonder aanwijsbare reden. Veel mensen met Fibromyalgie komen er dus ook pas laat in hun leven achter dat ze deze aandoening hebben. Sommigen komen er zelfs nooit achter. De afbeelding hieronder geeft een overzicht van de vaste plekken waar spierknopen kunnen voorkomen. Vaak gaat de pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. Ook wisselen de klachten vaak per dag. De ene dag heb je meer pijn dan de andere dag. Helaas is de oorzaak tot op heden nog onbekend. Maar, een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij Fibromyalgie/ Fascia pijn kan helpen!

Manuele Therapie bij Fibromyalgie/ Fascia pijn

De behandeling voor Fibromyalgie is erg beperkt. De reguliere aanpak is massage en oefentherapie. Toch heb ik in de praktijk gemerkt dat Manuele Therapie E.S.® erg goed werkt. Door de gewrichten zachtjes in beweging te duwen en hiermee het lichaam te resetten, ontspant het bindweefsel (fascia) en de spieren. In combinatie met een stukje coaching over de leefstijl, houdingsadviezen en oefeningen, heb ik al met veel cliënten goede resultaten bereikt. Juist de zachtheid van de behandeling spreekt veel mensen met Fibromyalgie/ Fascia pijn aan.

Kortom, heb je last van Fibromyalgie of Fascia pijn op onderstaande pijnplekken? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij Fibromyalgie/ Fascia pijn kan helpen voor jou!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S. ®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.