Hoofdpijn

Manuele Therapie E.S.® kan je goed helpen als je last hebt van bepaalde vormen van hoofdpijn. Tot deze conclusie komt Manueel Therapeut Rene Castien na zijn promotie onderzoek aan het VU Medisch Centrum. Onderzoek van de laatste jaren laat zien dat de spieren en gewrichten van je nek een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en onderhouden van je hoofdpijnklachten. Zowel direct na de behandeling als na een half jaar was Manuele Therapie effectief bij chronische hoofdpijnklachten. Niet alleen het aantal hoofdpijndagen daalde, maar ook het dagelijks functioneren verbeterende. Het positieve effect van Manuele Therapie bij hoofdpijn komt vooral door de verbeterde spierkracht in je nekspieren. Kortom, een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij hoofdpijn kan helpen!

Wat cliënten zeggen:

Geweldig blij met de behandelingen. Eindelijk van mijn hoofdpijn af !! (2018 Google review).

Erg bekwame, vriendelijke en attente manueel therapeute. Ze is de eerste bij wie ik mij echt gehoord voel. Eindelijk, na een jaar aanmodderen, in een paar behandelingen van mijn nek en hoofdpijn af! Gelukkig geen gekraak, maar een combinatie van zachtere technieken en oefeningen voor thuis. (2018 Zorgkaartnederland)

De volgende hoofdpijnsoorten zijn goed te behandelen met Manuele Therapie E.S.®

Spierspanningshoofdpijn: een matige zeurende/drukkend hoofdpijn meestal aan beide zijden van het hoofd, die vaak vanuit de nek komt opzetten. Herkenbaar is het bandgevoel rondom het hoofd en vaak zijn de nek en schouders ook pijnlijk.

Cervicogene hoofdpijn: ontstaat vanuit spieren en/of gewrichtsstoornissen van de nek en gaat vaak gepaard met nekpijn en stijfheid. Vaak zit deze hoofdpijn aan één kant/plek van het hoofd.

Migraine: een vorm van hoofdpijn die aanvalsgewijs optreed en veelal gepaard gaat met andere klachten als misselijkheid, braken, overgevoeligheid voor licht en geluid. Vaak zit de pijn aan één kant van het hoofd en is bonzend en kloppend van karakter. De hoofdpijn is meestal zo heftig dat normaal functioneren niet mogelijk is. De migraine zelf is niet te behandelen met manuele therapie maar vaak hebben mensen naast de migraine ook last van spierspanningshoofdpijn. Dit is mogelijk weer een trigger voor een migraine aanval. Deze pijn is goed te behandelen met manuele therapie waardoor mogelijk de frequentie van migraine aanvallen afneemt.

Kortom, heb jij last van hoofdpijn of ken je iemand met hierboven beschreven hoofdpijn? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij hoofdpijn kan helpen voor jou!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S. ®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Manuele Therapie bij hoofdpijn.
v.l.n.r.: Spanningshoofdpijn, Migraine, Cervicogene hoofdpijn.