Manuele Therapie bij duizeligheid

Heb je wel eens last van draaierigheid of een licht gevoel in je hoofd? Geen zorgen, dit komt vaak voor, 27 van de 1000 mensen hebben last van duizeligheid. Echter, heb je er zoveel last van dat je minder goed kan functioneren? Dan is het verstandig om het eens te laten onderzoeken door een Manueel Therapeut. Een behandeling Manuele Therapie bij duizeligheid kan werken! De duizeligheid kan bijvoorbeeld uit je nek komen. Zo kan stijfheid van je wervels of verhoogde spanning in je nekspieren, duizeligheid veroorzaken.

4 verschillende vormen van duizeligheid:

  • BPPD (Benigne Paroxismale Positie duizeligheid): dit wordt ook wel draaiduizeligheid genoemd. Het ontstaat bij het bewegen van je hoofd, bijvoorbeeld bij het voorover bukken of omhoog kijken. De duizeligheid kan een paar minuten duren. Draaiduizeligheid komt door een stoornis in het evenwichtsorgaan.
  • Cervicogene duizeligheid: deze vorm van duizeligheid wordt opgewekt door een beweging van je nek. Je voelt je daarna licht in je hoofd en onstabiel. Dit kan samengaan met pijn in je nek, misselijk zijn en wazig zien. De duizeligheid kan een paar minuten duren, maar kan soms ook uren aanhouden.
  • Neuritis vestibularis: dit is een ontsteking van het evenwichtsorgaan. Je voelt je dan behoorlijk duizelig. Dit kan een paar dagen duren.
  • Ziekte van Ménière: bij deze ziekte heb je last van duizeligheid, slecht horen en oorsuizen. De duizeligheid kan een paar uur duren. Over de oorzaak is nog weinig bekend.

Allereerst, denk je dat je last hebt van één van de laatste twee vormen van duizeligheid? Helaas helpt Manuele Therapie E.S. hier niet voor.

Maar, denk je dat je last hebt van de eerste vorm van duizeligheid: BPPD? Dan is er goed nieuws. Dit is vaak redelijk eenvoudig op te lossen met een reeks oefeningen die je thuis kunt uitvoeren.

Of, verwacht je last te hebben van de tweede vorm van duizeligheid: Cervicogene duizeligheid? Dan kan Manuele Therapie E.S. je waarschijnlijk helpen. Door zowel de nek als de regio eromheen soepeler te maken kunnen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Bovendien kan je met simpele oefeningen en adviezen deze regio`s soepel houden.

Kortom, een behandeling Manuele Therapie voor duizeligheid kan helpen! Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S. ®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Hier wordt iedereen natuurlijk duizelig van…