Rugpijn met uitstraling naar je been, bil of rug

Heb je last van rugpijn met uitstraling naar je been, bil of heup? Dan is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Uitstralende pijn wordt vaak veroorzaakt op een andere plek, dan waar je de pijn voelt. Met Manuele Therapie E.S.® wordt goed onderzocht waar je pijn vandaan komt en vervolgens uitgebreid behandeld. Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij rugpijn met uitstraling kan dus een uitkomst voor jou zijn!

Wat is de oorzaak

Uitstralende pijn betekend meestal dat er een zenuw samengedrukt wordt in je rug. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Zo kan een spierknoop ook uitstralende pijn geven in een ander gebied dan waar de knoop zit.

Mogelijke oorzaken van uitstralingspijn:

Symptomen van rugklachten met uitstraling

  • Lage rugpijn
  • Pijn in je bil, been, kuit of voet
  • Dove plekken in je been
  • Tintelend gevoel (in je been)
  • Spierzwakte in je been
  • Pijn die verergert bij inspanning

Behandeling Manuele Therapie E.S.® bij rugpijn

Bij lage rugpijn met uitstraling zit de beknelling vaak ergens in je rug. Echter, de oorzaak van die beknelling kan ergens anders vandaan komen. Stijfheid in je bekken, heup of zelfs je enkel kan bijvoorbeeld zorgen voor een hogere belasting op je onderrug. Hierdoor kan het zijn dat een zenuw samengedrukt wordt. Om deze reden wordt met Manuele Therapie E.S.® niet alleen je rug uitvoerig onderzocht en behandeld, maar ook bijvoorbeeld je heup en enkel. De behandeling is zacht en je wordt niet gekraakt. Ten slotte krijg je adviezen en oefeningen mee waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kortom, heb jij pijn in je rug met uitstraling naar je been? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij rugpijn met uitstraling kan helpen voor jou! Heb je alleen beenpijn of bilpijn? Lees hier verder.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S.®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Rugpijn met uitstraling, eventueel helemaal tot in de voet. Hernia, Ischias, artritis.