Pijn in de pols of hand

Heb je last van je pols of hand? Dit kan erg beperkend zijn met werken en sporten. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Je pijn kan namelijk veroorzaakt worden door stijfheid elders in je lichaam. Met Manuele Therapie E.S.® wordt goed onderzocht waar je pijn vandaan komt en wordt je vervolgens uitgebreid behandeld. Kortom, een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de pols of hand kan jou helpen!

Vaak voorkomende hand en pols blessures

  • Carpaal Tunnel Syndroom (CTS): vernauwing van de ruimte tussen de handbotjes waar je handzenuwen doorheen lopen. Hierdoor kan je pijn en tintelingen in je hand krijgen.
  • Syndroom van De Quervain: pijn, zwelling en beperking van je duimpezen aan de binnenkant van je onderarm.
  • TFCC letsel ( Triangulaire Fibro Cartilagineuze Complex): beschadiging van de discus (een klein schijfje die zorgt voor schockdemping en stabiliteit). Pijn aan de buitenkant van je onderarm.
  • Instabiliteit in de pols: minder stabiele pols door beschadigde of ingescheurde banden.
  • Gebroken pols.
  • Artrose/ Artritis van de pols of hand.

Behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de pols of hand

Zoals je ziet kan pijn in je pols en hand verschillende oorzaken hebben. Ook kan de pijn op verschillende plekken ontstaan. Om goed uit te zoeken waar de oorzaak van je pijn zit, moet je hele lichaam goed onderzocht worden. Zo kan een overbelasting van je pols of hand veroorzaakt worden door stijfheid in je rug of schouder. Om deze reden wordt met Manuele Therapie E.S.® niet alleen de regio van je hand en pols uitvoerig onderzocht en behandeld, maar ook de regio’s eromheen. De behandeling is zacht en er wordt niet gekraakt. Ten slotte krijg je adviezen en oefeningen mee waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kortom, heb jij pijn in je pols of hand en wil je hier van af? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de pols of hand kan voor jou uitkomst bieden.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S.®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.


Anatomie onderarm met meestvoorkomende blessures onderarm en pols: Syndroom van De Quervain, Carpaal Tunnel Syndroom.