Pijn in de enkel of voet

Heb je last van je enkel of voet? Dit kan erg beperkend zijn in het dagelijks leven en met sporten. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Je pijn kan namelijk veroorzaakt worden door stijfheid elders in je lichaam. Met Manuele Therapie E.S.® wordt goed onderzocht waar je pijn vandaan komt en wordt je vervolgens uitgebreid behandeld. Kortom, een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de enkel of voet kan jou helpen!

Vaak voorkomende enkel en voet blessures

 • Shin splints (Tibialis posterior-syndroom): verzamelnaam voor een aantal overbelastingsletsels die pijn in het middelste en onderste deel van je scheenbeen kunnen geven.
 • Zweepslag/verrekte kuit: verrekking of scheur van je kuitspier. De pijn wordt beschreven alsof er iemand met een zweep tegen je kuit aan slaat.
 • Verzwikte enkel (enkel distorsie): pijn rond het enkelbot aan de zijkant van je voet. Graad 1,2 of 3.
 • Ontsteking in je enkel (Synovitis): plotselinge zwelling en pijn rond je enkelgewricht.Slijmbeursontsteking van de hiel: plotselinge zwelling en pijn rond je hiel aan de achterzijde van je voet.
 • Peesontstekeing (tendinopathie): pijn in het verloop van een pees aan de binnenzijde of buitenzijde van de voet.
 • Enkel inklemming (impingement): inklemmingspijn van het weefsel aan de voorkant of juist achterkant van de enkel.
 • Instabiliteit in de enkel: minder stabiele enkel door herhaaldelijk beschadigde of ingescheurde enkelbanden. Hierdoor kunnen littekens op de band ontstaan wat meer ruimte inneemt. Dit kan pijn geven.
 • Tarsaal tunnel syndroom: beknelling van de zenuw die door de tunnel van voetbotjes loopt. Gevolg: pijn, tintelingen, gevoelloosheid en minder kracht in de voet en tenen.
 • Hielspoor (Plantar fasciitis): ontsteking van de peesplaat onder je voet. Vooral pijn `s ochtends, bij langdurig staan, traplopen of opstaan na lang zitten.
 • Achillespeesontsteking: pijn rond de hiel aan de achterkant van je voet. Pijn, zwelling, roodheid en gevoelig voor aanraking. Stijf bij lopen, vooral de eerste stappen.
 • Ziekte van Sever: vaak bij jonge kinderen in de groei door te grote of langdurige spanning op de groeischijf van de hiel. De pijn zit rond de hiel aan de achterzijde van de voet.
 • Gebroken enkel
 • Artrose/ Artritis van de enkel of voet

Behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de enkel of voet

Zoals je ziet kan pijn in je enkel of voet verschillende oorzaken hebben. Ook kan de pijn op verschillende plekken ontstaan. Om goed uit te zoeken waar de oorzaak van je pijn zit, moet je hele lichaam goed onderzocht worden. Zo kan een overbelasting van je enkel of voet veroorzaakt worden door stijfheid in je knie, heup of rug. Om deze reden wordt met Manuele Therapie E.S.® niet alleen de regio van je enkel en voet uitvoerig onderzocht en behandeld, maar ook de regio’s eromheen. De behandeling is zacht en er wordt niet gekraakt. Ten slotte krijg je adviezen en oefeningen mee waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kortom, heb jij pijn in je enkel of voet en wil je hier van af? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de enkel of voet kan voor jou uitkomst bieden.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S.®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Anatomie enkel en onderbeen + meest voorkomende blessures enkel en onderbeen. Zweepslag, verzwikte enkel, shin splints, hielspoor en achillespeesklachten.