Chronische pijn

Heb je al langer dan 3 maanden klachten? Dan wordt dit chronisch pijn genoemd. Het woord chronisch klinkt dan gelijk alsof je er de rest van je leven last van gaat hebben. Dit hoeft zeker niet zo te zijn. Wel is het belangrijk om te achterhalen waar het vastloopt in je lichaam. Een stijve bovenrug of heup kan bijvoorbeeld de klachten in je nek in standhouden. Met Manuele Therapie E.S.® wordt goed onderzocht waar je pijn vandaan komt en vervolgens uitgebreid behandeld. Ook wordt er gekeken naar meespelende factoren die jouw pijn in stand houden. Het is echt een Total body aanpak. Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij chronische pijn is misschien wel de uitgebreide aanpak die jij nodig hebt!

Wat cliënten zeggen:

Joline heeft mij in een paar behandelingen van een hardnekkige schouderblessure afgeholpen, omdat zij nauwgezet kijkt hoe verschillende lichaamsdelen zich tot elkaar verhouden. In de twee jaar voordat ik bij Joline terechtkwam, ben ik zonder resultaat bij diverse andere fysiotherapeuten en een orthopeed onder behandeling geweest. Het probleem bleek uiteindelijk namelijk in een geblokkeerde bovenrug te zitten en niet specifiek in het schoudergewricht. Joline zag dit direct, haar collega’s niet. (2019 Google review).

Al een tijd liep ik met diverse blessures over heel mijn lichaam. Verschillende specialisten waaronder fysiotherapeuten, arts en chiropractor hebben meerdere pogingen gewaagd. Maar steeds bleef ik toch wel veel blessures houden. Het hielp te weinig. Toen ging ik op zoek naar een manueel therapeut omdat ik toch erin geloofde dat ik gezond was en dit te behandelen viel. Joline viel mij op door haar reviews en ik maakt snel een afspraak. Het fijne aan haar behandeling is dat ze eerste van A tot Z alle blessures op papier wilt hebben. Hoe en wanneer deze ontstaan zijn. Hierna gaat ze het lichaam onderzoeken door te kijken en te voelen. Uiteindelijk krijg je indien nodig ook oefeningen mee. Maar dit is niet alles. Indien nodig adviseert ze ook om bepaalde video’s of boeken te lezen. In deze boeken en video’s worden andere technieken besproken hoe blessures te behandelen zijn maar zeker ook hoe deze soms kunnen ontstaan. Haar doel is altijd om iemand 100% te genezen en adviseert daarom ook om andere specialisten te bezoeken indien deze kunnen helpen bij het behandelen van de blessures. Nu meer dan een jaar later denk ik toch wel dat ongeveer 80% van mijn blessures verholpen zijn en geloof ik erin dat ik uiteindelijk blessures vrij zal worden. Joline, onwijs bedankt voor het resultaat wat we tot nu toe bereikt hebben. (2020 Google review).

Wat is Chronische pijn

Na een ongeluk, ongeval of operatie kan je nog lang pijn hebben in je lichaam. Als dit langer dan 3 maanden duurt, noemt men het chronische pijn. De eerste tijd vind je de pijn nog wel logisch, maar na een tijdje kan het je gaan irriteren. Had je niet allang hersteld moeten zijn? Waarom gaat het bij jou zo langzaam? Je wil ten slotte weer lekker kunnen werken en sporten.

Heb je pijn op één plek in je lichaam? Dan heb je het idee dat als dit opgelost is, je klachtenvrij bent. Echter, soms blijft de pijn aanhouden. Het kan dan zijn dat er tijdens of na het ongeval ook ergens anders in je lichaam stijfheid is ontstaan. Zolang dit niet opgelost wordt, kan je lichaam niet volledig herstellen.

Heb je daarentegen pijn op meerdere plekken in je lichaam? Dan kan het zijn dat de klachten elkaar in stand houden. Kortom, het is belangrijk dat na een ongeval je hele lichaam goed onderzocht wordt op disbalans in spieren en gewrichten. Als alle knelpunten vervolgens behandeld worden, kan je vaak pas goed herstellen.

Nog steeds pijn ondanks behandelingen

Heb je al (diverse) behandelingen gehad, maar heb je nog steeds pijn? Het kan zijn dat de oorzaak van je pijn nog niet gevonden is. Het kan echter ook zijn dat er andere factoren aanwezig zijn waardoor je pijn niet weggaat. Je pijn kan bijvoorbeeld ontstaan zijn door een zware overbelasting van je lichaam door werk, sport of stress. Als dit nog steeds aanwezig is, kan je lichaam niet goed herstellen. Je hersenen en zenuwstelsel staat op hoge waakzaamheid en is extra gevoelig. Zo komen pijnprikkels nog heftiger door met als gevolg meer pijn.

Vaak voorkomende symptomen van chronische pijn

 • Plotselinge pijnsteken ergens in je lichaam.
 • Je voelt pijn terwijl je niets doet om ze te veroorzaken.
 • Je pijn lijkt zich te verplaatsen in je lichaam.
 • Het lijkt alsof alles, overal pijn doet.
 • Je pijn verergert als je er aan denkt.
 • Je pijn verergert als je bezorgt, gefrustreerd of gestrest bent.
 • Het lijkt alsof je pijn “een eigen wil heeft”.
 • Je kan je moe en neerslachtig voelen.
 • Je kan bang zijn om normale dingen te doen.
 • Je voelt je stijf en je conditie is verminderd.
 • Werken, hobby’s en bezoek aan familie kosten meer moeite.
 • Je kunt je meer bezorgd of depressief voelen.

Manuele Therapie E.S.® bij chronische pijn

Ondanks dat je pijn in één regio van je lichaam ervaart. Is er een grote kans dat ergens anders in je lichaam ook stijfheid zit die klachten kan geven, of in stand kan houden. Een disbalans op een andere plek, kan ervoor zorgen dat de pijnregio minder goed kan herstellen. Om deze reden wordt met Manuele Therapie E.S.® niet alleen de pijnplek uitvoerig onderzocht en behandeld, maar het hele lichaam. De behandeling is zacht en je wordt niet gekraakt. Ten slotte krijg je adviezen en oefeningen mee waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kortom, heb jij chronische pijn en wil je hiermee aan de slag? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij chronische pijn is voor jou de moeite waard!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S.®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Chronische pijn, verschillende plekken in het lichaam geven pijn. Op zoek naar de oorzaak?