Chronische pijn (> 3 maanden)

Heb je al langer dan 3 maanden klachten? Dan wordt dit chronisch pijn genoemd. Het woord chronisch klinkt dan gelijk alsof je er de rest van je leven last van gaat hebben. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Wel is het belangrijk om te achterhalen waar in je lichaam de klachten allemaal zit. Een stijve bovenrug of heup kan de klachten in bijvoorbeeld je nek in standhouden. Met Manuele Therapie E.S.® wordt goed onderzocht waar je pijn vandaan komt en vervolgens uitgebreid behandeld. Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij chronische pijn is misschien wel de uitgebreide aanpak die jij nodig hebt!

Wat is Chronische pijn

Na een auto ongeluk, val van de trap, operatie, sport ongeluk of ander ongeval, kan je nog lang pijn hebben in je lichaam. Als dit langer dan 3 maanden duurt, noemt men het chronische pijn. De eerste tijd vind je de pijn nog wel logisch, maar na een tijdje kan het je gaan irriteren. Had je niet allang hersteld moeten zijn? Waarom gaat het bij jou zo langzaam? Je wilt ten slotte weer lekker kunnen werken en sporten.

Heb je pijn op één plek in je lichaam? Dan heb je het idee dat als dit opgelost is, je klachtenvrij bent. Echter, soms blijft de pijn aanhouden. Het kan dan zijn dat er tijdens of na het ongeval ook ergens anders in je lichaam stijfheid is ontstaan. Zolang dit niet opgelost wordt, kan je lichaam niet volledig herstellen.

Heb je daarentegen pijn op meerdere plekken in je lichaam? Dan kan het zijn dat je moet kiezen aan welke blessure je het eerst gaat werken. Dit terwijl de klachten elkaar in stand houden. Kortom, het is belangrijk dat na een ongeluk of ongeval je hele lichaam goed onderzocht wordt op disbalans in spieren en gewrichten. Als alle knelpunten vervolgens behandeld worden, kan je vaak pas goed herstellen.

Nog steeds pijn ondanks behandelingen

Heb je al (diverse) behandelingen gehad maar heb je nog steeds pijn? Het kan zijn dat de oorzaak van je pijn nog niet gevonden is. Dit kan met Manuele Therapie E.S.® goed onderzocht worden. Het kan echter ook zijn dat er andere factoren aanwezig zijn waardoor je pijn niet weggaat. Je pijn kan bijvoorbeeld ontstaan zijn door een zware overbelasting van je lichaam door werk, sport of stress. Als dit nog steeds aanwezig is, kan je lichaam niet goed herstellen. Je hersenen en zenuwstelsel staat op hoge waakzaamheid en is extra gevoelig. Zo komen pijnprikkels nog heftiger door met als gevolg meer pijn.

Vaak voorkomende symptomen van chronische pijn

 • Plotselinge pijnsteken ergens in je lichaam.
 • Je voelt pijn terwijl je niets doet om ze te veroorzaken.
 • Het lijkt alsof “alles, overal pijn doet”.
 • Je pijn verergert als je er aan denkt.
 • Je pijn verergerd als je bezorgt, gefrustreerd of gestrest bent.
 • Het lijkt alsof je pijn “een eigen wil heeft”.
 • Je kan je moe voelen en bang zijn om normale dingen te doen.
 • Je voelt je stijf en je conditie is verminderd.
 • Werken, hobby`s en bezoek aan familie kosten meer moeite.
 • Je kunt je meer bezorgd of depressief voelen.
 • Je pijn lijkt zich te verplaatsen in je lichaam.

Behandeling Manuele Therapie E.S.® bij chronische pijn

Ondanks dat je pijn in één regio van je lichaam ervaart. Is er een grote kans dat elders in je lichaam ook stijfheid zit die klachten kan geven, of in stand kan houden. Stijfheid in je schouder, bovenrug of zelfs onderrug, kan ervoor zorgen dat de pijnregio minder goed kan herstellen. Om deze reden wordt met Manuele Therapie E.S.® niet alleen de pijnplek uitvoerig onderzocht en behandeld, maar bijvoorbeeld ook je schouder, bovenrug en je onderrug. De behandeling is zacht en je wordt niet gekraakt. Ten slotte krijg je adviezen en oefeningen mee waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kortom, heb jij chronische pijn en wil je hiermee aan de slag? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij chronische pijn is voor jou de moeite waard!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S.®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Chronische pijn, verschillende plekken in het lichaam geven pijn. Op zoek naar de oorzaak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *