Sportfysiotherapie en Manuele Therapie E.S.® bij sportblessures

Herken je dat? Je hebt een blessure opgelopen met sporten en ondanks de rust komt de blessure gewoon weer terug. Erg vervelend, want je wilt natuurlijk lekker kunnen sporten!
Sportfysiotherapie en Manuele Therapie E.S.® is misschien wel dé oplossing voor jouw blessure!

Wat cliënten zeggen:

Joline is een deskundige therapeute. Zij behandelde mijn sportblessure door op zoek te gaan naar de oorzaak. Op een prettige manier vraagt ze door hoe de klacht is ontstaan of er nog andere klachten zijn en hoe het in het verloop van de behandeling met je gaat. Ze luistert, is oprecht betrokken en geïnteresseerd. Na een aantal behandelingen ben ik klachtenvrij. Ik ben zo blij dat ik weer volop kan sporten. Ze heeft ook oefeningen meegegeven die ik doe om blessure vrij te kunnen blijven trainen. (2018 Google review).

Toen ik mijn enkelbanden had ingescheurd wilde ik goed maar ook zo spoedig mogelijk herstellen zodat ik snel weer zou kunnen sporten. Jolien heeft me hierbij heel goed geholpen. (2018, Zorgkaartnederland).

APK voor je lichaam

Ben jij een (fanatieke) sporter met terugkerende blessures en/of wil je gewoon blessures preventief voorkomen? Plan dan een (eenmalige) Total-body check/ APK-keuring van je lichaam. Jouw gewrichten en spieren worden uitgebreid onderzocht, om zwakke plekken tijdig te signaleren. Vervolgens worden er adviezen en oefeningen gegeven en daar waar nodig gelijk behandeld. Waarom wel jaarlijks een APK voor je auto, maar niet voor je lijf? Lees hier meer over de body APK.

Snelle grondige aanpak

Met Manuele Therapie E.S.® ligt de nadruk op het onderzoeken en behandelen van je hele lichaam. Door deze uitgebreide aanpak kunnen je blessures grondiger worden opgelost. De gewrichten in je lichaam worden zacht ingestuurd zodat ze soepeler kunnen bewegen. Hierdoor komen overbelastende pezen, banden en spieren tot rust. De doorbloeding verbeterd en de overbelaste gebieden in jouw lichaam kunnen herstellen. Het is als het ware een ‘reset’ voor je lichaam.

Preventie van blessures en ‘onderhoud’

De behandeling werkt preventief. Doordat je lichaam meer in balans is, zal je in de toekomst minder kans hebben op blessures. Dit maakt de behandeling dus erg geschikt als ‘onderhoud’.

Combinatie sportfysiotherapie en Manuele Therapie E.S.®

Door Manuele Therapie E.S.® te combineren met losse behandelingen sportfysiotherapie, kan je nog betere resultaten behalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: massage, oefeningen, coaching, taping en dry needling. Met deze combinatie zijn al veel topsporters en gewone sporters snel hersteld van hun blessures. Daarnaast komt jouw lichaam beter in balans waardoor je minder kans hebt op nieuwe blessures in de toekomst.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over sportfysiotherapie en Manuele Therapie E.S.®.

Ben jij een (top)sporter en heb je een hardnekkige blessure die maar niet overgaat? Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Sportfysiotherapie en Manuele Therapie E.S. voor (Top)sporters.