Medical taping bij hooikoorts

Last van hooikoorts? Grote kans dat tape hiervoor werkt. Uit onderzoek blijkt dat 82% verlichting heeft bij medical taping bij hooikoortsklachten. Nieuwsgierig? Lees onderstaand artikel:

Wat is hooikoorts?
Ongeveer 4 miljoen Nederlanders (circa 20%) hebben jaarlijks last van hooikoortsklachten. Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Je lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel. Echter, bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Als gevolg hiervan krijg je een verstopte neus/loopneus en niesbuien. Ook jeukende of rode ogen, benauwdheid en een jeukend verhemelte zijn veel voorkomende klachten. Bovendien hebben sommige mensen zelfs last van vermoeidheid en koorts. Ten slotte zijn er zelfs mensen die het hele jaar last hebben van hooikoorts.

Wat is Medical tape?
Medical tape is zeer elastische tape in verschillende kleuren. De tape wordt gebruikt voor diverse blessures van spieren en gewrichten. Echter, recentelijk is gebleken dat de tape ook hooikoortsklachten kan verlichten.

Wat doet de tape?
Medical tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee studies (pilots in 2016 en 2017) dat 84% flinke verlichting heeft. De tape lijkt een kalmerende werking te hebben op het allergisch reactiemechanisme van je huid.

In moeilijke woorden: via een externe huidprikkeling heeft de tape invloed op bepaalde zenuwgebieden van het ruggenmerg. De tape stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel stimuleren. Het overprikkelde zenuwstelsel wordt hiermee gekalmeerd.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Meestal is het voldoende om 2-3x tape op te plakken die 1 tot 1,5 week blijft zitten. Indien nodig kan ik je leren hoe je de tape moet plakken zodat je het zelf kan (laten) doen.

Bron tekst en foto: https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts

Kortom, heb je hooikoorts en ben je benieuwd of tape je gaat helpen? Niet geschoten is altijd mis, dus neem gerust contact op voor meer informatie.