Pijn in de onderarm of elleboog

Heb je last van je onderarm of elleboog? Dit kan erg beperkend zijn met werken en sporten. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Je pijn kan namelijk veroorzaakt worden door stijfheid elders in je lichaam. Met Manuele Therapie E.S.® wordt goed onderzocht waar je pijn vandaan komt en word je vervolgens uitgebreid behandeld. Kortom, een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de onderarm of elleboog kan jou helpen!

Vaak voorkomende onderarm-, elleboog blessures

  • Tennisellleboog: overbelastingsblessure van de spieren aan de buitenzijde van je elleboog.
  • Golferselleboog: overbelastingsblessure van de spieren aan de binnenzijde van je elleboog.
  • Slijmbeursontsteking (bursitis): ontsteking van de slijmbeurs (zakje gevuld met vloeistof tussen je spieren, pezen en je bot) aan de achterkant van je elleboog. Herkenbaar aan forse zwelling.
  • Scheur in de binnenband van je elleboog: vaak (plotseling) ontstaan door forse beweging naar buiten van je arm.
  • Elleboog uit de kom (dislocatie): schade en scheuring rond je ellebooggewricht. Hierdoor voel je pijn en zwelling.
  • Gebroken onderarm/elleboog
  • Uitstralende pijn naar je elleboog vanuit je nek of schouder.
  • Artrose/ Artritis van je elleboog.

Behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de onderarm of elleboog

Zoals je ziet kan pijn in je onderarm en elleboog verschillende oorzaken hebben. Ook kan de pijn op verschillende plekken ontstaan. Om goed uit te zoeken waar de oorzaak van je pijn zit, moet je hele lichaam goed onderzocht worden. Zo kan een overbelasting van je elleboog veroorzaakt worden door stijfheid in je pols of schouder. Om deze reden wordt met Manuele Therapie E.S.® niet alleen de pijnregio uitvoerig onderzocht en behandeld, maar ook de regio’s eromheen. De behandeling is zacht en er wordt niet gekraakt. Ten slotte krijg je adviezen en oefeningen mee waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kortom, heb jij pijn in je onderarm of elleboog en wil je hier van af? Een behandeling Manuele Therapie E.S.® bij pijn in de onderarm of elleboog kan voor jou uitkomst bieden.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Manuele Therapie E.S.®.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Anatomie van de onderarm met een vaak voorkomende pijnlocatie: de buitenkant van de elleboog vlakbij het bot. Waarschijnlijk tenniselleboog. Bij een golferselleboog zit de pijn aan de binnenkant van dit bot.