Bij Snel in Beweging ligt de focus op Manuele Therapie E.S.®. Echter, de behandeling kan gecombineerd worden met een losse behandeling van de volgende aanvullende behandelingen:
(Sport) fysiotherapie
De behandeling kan bestaan uit:
- (Sport) massage technieken
- Verbeteren van spierkracht/stabiliteit
- Houdingsinstructies
- Sport specifieke training
- Taping
- Dry needling
- Coaching en leefstijladviezen
Oedeemtherapie
Heb je last van vermoeide en onrustige benen, spataderen of dikke enkels? Misschien is er dan sprake van vochtophoping in je lichaam. Oedeemtherapie, eventueel in combinatie met steunkousen en andere behandelingen, kan een oplossing voor je zijn.
Oedeemtherapie kan helpen bij (abnormale) ophoping van vocht (oedeem) in je lichaam. Door middel van zachte massagetechnieken en oefeningen wordt de afvoer van het vocht in je lichaam gestimuleerd. Om het effect te behouden kan het nodig zijn om steunkousen aan te meten.
Bekkentherapie
Rondom zwangerschap
Ben je zwanger, of net bevallen en heb je pijn in je bekkenregio. Wees gerust, je bent niet de enige. Tijdens de zwangerschap verweken namelijk de banden die het bekken bij elkaar houden. Dit allemaal om ruimte te maken voor je kindje. Als deze banden vervolgens te zwaar belast worden kan het pijn rond je bekken geven. Deze pijn kan weken of soms wel jaren aanhouden.
Gelukkig zijn hier behandelingen voor. Deze bestaan uit een huiswerkprogramma met oefeningen voor meer balans in je spieren en gewrichten rondom je bekken. Daarnaast worden er adviezen gegeven voor een betere houding en beweging in je dagelijks leven.
Bij pijn rond het bekken/ lage rug
Bekkentherapie is ook effectief als je pijn hebt in je onderrug-, en liesregio. Door specifieke oefeningen en adviezen kan je bekkenpijn verlichten. Bovendien kan de behandeling gecombineerd worden met massage, dry needling of Manuele Therapie voor nog betere behandelresultaten.
Dry needling
Dry needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje in de spierknoop (triggerpoint) geprikt wordt. Zo’n spierknoop of triggerpoint is een zeer plaatselijke, verharde pijnlijke plek in je spier. De oorzaak van deze spierknoop kan in je spier zelf liggen, maar ook in andere spieren van je lichaam. Een spierknoop in je schouder kan bijvoorbeeld uitstralende pijn veroorzaken in je hoofd. Als de triggerpoint wordt geraakt kan er een lokale ’twitch’ ontstaan. De spier spant dan even kort aan, waarna hij meer ontspannen is. De naam dry needling is gekozen omdat er geen vloeistof in je lichaam wordt gespoten, de naald is `droog`.
Deze vorm van therapie kan een beetje pijnlijk zijn, maar is over het algemeen veel sneller effectief dan andere spier- behandelingen. Vaak voel je direct na de behandeling al een vermindering van je pijnklachten. Bovendien kun je vaak soepeler bewegen. Wel kun je nog een beurs gevoel hebben in het gebied waar geprikt is. Dit voelt als spierpijn en trekt meestal na één tot twee dagen weg.
(Sport) Massage
Er zijn verschillende soorten massage behandelingen:
– Sportmassage: hardere technieken.
– Ontspanningsmassage: zachtere technieken.
– Bindweefselmassage: massage van diverse bindweefsellagen/ fascia van de huid.
– Triggerpointmassage: diepe massage van de spierknopen.
Medical taping
Deze fel gekleurde tape heb je vast wel eens gezien? Deze tape wordt namelijk veel gebruikt bij behandelingen van sporters. Maar ook voor jou kan medisch tape helpen. De tape kan je spieren op spanning zetten of juist de spanning in je spieren verlagen. Daarnaast kan het je gewrichten stabiliseren en zelfs vocht afvoeren.
Second opinion
Ben je onder behandeling en lijken je klachten niet of nauwelijks te verbeteren? Dan kan je overwegen om een gratis telefonisch adviesgesprek aan te vragen, om de klachten opnieuw te laten beoordelen. Door de unieke kijk op het lichaam als één geheel, bestaat er een grote kans dat ik wel de oorzaak van je klacht kan ontdekken.
Coaching
Om een optimaal resultaat te behalen, kan er tijdens de behandeling gebruik gemaakt worden van coaching op het gebied van sport, voeding of body&mind. Dit komt vanzelf aan bod in de behandelingen, maar je kunt er uiteraard ook naar vragen.