Ben jij een (fanatieke) sporter met terugkerende blessures en/of wil je gewoon blessures preventief voorkomen? Plan dan een eenmalige Total-body check/ APK-keuring van je lichaam. Jouw gewrichten en spieren worden uitgebreid onderzocht, om zwakke plekken tijdig te signaleren. Vervolgens worden er adviezen gegeven en daar waar nodig gelijk behandeld.

Heb jij steeds terugkerende blessures?
Je hebt zo nu en dan blessures, of een blessure die steeds terugkomt. Zoals: een verzwikte enkel, gescheurde/verrekte spier of zelfs wat meer langdurige blessures als shin-splints, hielspoor of achillespeesblessure. De klachten worden behandeld met rust of therapie en je kunt weer sporten. Echter, dan komt de blessure weer terug, of je krijgt een nieuwe blessure. Als fanatieke sporter is dit natuurlijk supervervelend. Je bent steeds even uitgeschakeld en bent afhankelijk van de hersteltijd en eventuele behandeling van een therapeut.
Als blessures terugkomen, of je krijgt steeds een nieuwe klacht in dezelfde regio, is je lichaam niet in balans. Het is dan zeker verstandig om eens wat grondiger te kijken naar hoe je lichaam beweegt: een soort APK-keuring.

Of ben jij een (fanatieke) sporter en wil jij blessures voorkomen en tegelijkertijd beter presteren?
Voorkomen: je bent een fanatieke sporter en wil uiteraard niet uitgeschakeld worden door een blessure. Dan is het zeer aan te raden om eens te kijken waar de zwakke plekken in je lichaam zitten. Iedereen heeft wel ergens één of meerdere zwakke plekken: stijve rug, stijve knie, stramme spier. Dit maakt je kwetsbaarder voor blessures. Je lichaam kan supergoed compenseren, maar op een gegeven moment is de maat vol. Dit is vaak als je de trainingsintensiteit verhoogd of even wat minder lekker in je vel zit.

Beter presteren: elke fanatieke sporter wil natuurlijk nog wat beter presteren. Als je weet waar je zwakke plekken zitten en daar vervolgens wat aan doet/laat doen, dan zal je logischerwijs beter presteren. Je spieren hoeven namelijk minder hard te trekken aan een (net wat) stijf gewricht en/of je spieren zijn leniger of sterker om zo beter te presteren. Ook is de samenwerking tussen de spieren erg belangrijk. Als één spier niet hard genoeg werkt, moet een andere spier daarvoor compenseren. Deze kan dan zijn eigen taak minder goed uitvoeren en kan dus minder kracht leveren. Als dit weer in balans is, heb je in totaliteit meer kracht, stabiliteit en controle.

Hoe ziet de afspraak eruit?
Na jouw aanmelding stuur ik een online beveiligde vragenlijst, vul deze zo uitgebreid mogelijk in. Deze lees ik vooraf, zodat ik mij alvast kan inlezen in de situatie. Dit scheelt veel tijd met de afspraak.
Op de praktijk zal ik volgt nog een korte intake. Vervolgens vindt er een grondig onderzoek plaatst van je spieren en gewrichten. Hieruit volgen conclusies en gelijk een aantal adviezen en oefeningen voor thuis. Heel vaak kan je veel zelf doen om je lichaam weer in balans te krijgen. Soms is er wat meer hulp bij nodig en kan in overleg Manuele Therapie E.S. een optie zijn. Door de intensieve total body behandeling van een uur zullen er niet veel behandelingen nodig zijn. Klik hier voor meer informatie over de behandeling. Uiteraard is alles vrijblijvend en in overleg.

De afspraak valt onder Manuele Therapie E.S. en de kosten zijn 135 euro. Dit wordt vaak gedeeltelijk vergoed door de aanvullende verzekering. Kijk (onderaan) deze pagina voor meer informatie.

Bel/app of mail gerust als je vragen hebt of een afspraak wil plannen! Je kunt ook online een afspraak maken. Tot snel!